
بر اساس تحقيقات انجام شده بيماري بواسير در زنان شايع تر از مردان است كه علت اين امر را ميتوان تفاوت در آناتومي بدن زن و مرد دانست. ميدانيم كه بواسير يا هموروئيد به گشاد شدن و ايجاد تورم در رگهاي داخلي و خارجي مقعد اطلاق ميشود. زنان به دليل تجربه هايي مثل بارداري و زايمان، داشتن رابطه مقعدي، تغييرات هورموني نزديك به عادت ماهانه و … بيشتر به اين عارضه مبتلا ميشوند.
علائم اين بيماري در هر فردي متفاوت است اما شايع ترين نشانههاي هموروئيد در زنان شامل خونريزي از مقعد، احساس درد بعد از دفع مدفوع، بيرون زدگي، التهاب و تورم ميباشد. تنها حدود پنج درصد از عارضههاي هموروئيدي بدون جراحي و با دارو درمان ميشوند.
در ادامه علل ايجاد اين عارضه در زنان را بررسي ميكنيم. اگر به دنبال بهترين روشهاي درمان بواسير هستيد به صفحه مربوطه مراجعه كنيد.
تغييرات هورموني
هورمونها بر عملكرد اندام هاي مختلف بدن تاثيرگذارند و در دورههاي متفاوت زندگي مثل زايمان، بارداري ،قبل از قاعدگي و يائسگي دچار تغييراتي ميشوند كه كاملا طبيعي است.
تاثير تغييرات هورموني بر متابوليسم كلي بدن، ممكن است يكي از علل ايجاد بواسير در زنان باشد. ابتلا به يبوست گاهي بخاطر تغييرات هورموني قبل از قاعدگي اتفاق ميافتد و يبوست رابطه اي مستقيم با هموروئيد دارد. در حقيقت يبوست و سختي مدفوع فشار زيادي را به مقعد وارد ميكند و باعث ايجاد آسيب در رگهاي ديواره مقعد و در نهايت بواسير يا هموروئيد ميشود.
رابطه مقعدي
برقراري رابطه جنسي از طريق مقعد، مشكلات زيادي براي بدن به همراه دارد. اين امر باعث ايجاد فشار بيش از اندازه در ديواره و عضلات اسفنكتر مقعد و در نهايت منجر به ايجاد آسيبهاي جدي ميشود.
اين آسيب در عضلات اسفنكتر حتي ميتواند باعث بروز بي اختياري در كنترل مدفوع شود. رابطه مقعدي در صورت تكرار يكي از عوامل اصلي ايجاد بواسير در زنان به شمار ميرود.
بارداري و زايمان
بي شك بسياري از زناني كه بارداري و زايمان را تجربه كرده اند، به بيماري بواسير يا هموروئيد مبتلا شده اند. تغييرات هورموني و همچنين افزايش وزن و فشار وارده در كانال مقعد ميتواند منجر به اين بيماري شود كه در صفحه بواسير در بارداري به طور كامل به آن پرداختهايم.