بيماري كيست مويي؛ بهترين راه درمان و هزينه ليزر و جراحي

درمان انواع بيماري هاي نشيمنگاه با ليزر

بيماري كيست مويي؛ بهترين راه درمان و هزينه ليزر و جراحي

۲۳ بازديد

يكي از عارضه‌هاي شايع مقعدي كه برخي بيماران در ابتدا آن را بيماري و مشكلات پوستي اشتباه مي‌گيرند، كيست مويي يا سينوس پيلونيدال است. هرچند كه اين عارضه ناشناخته نيست، اما برخي از مبتلايان هيچ شناختي از آن ندارند.

اين عارضه در ابتدا به شكل يك برآمدگي در بالاي مقعد نمايان مي‌شود و بعد از تشكيل آبسه و عفونت درد و ناراحتي ايجاد مي‌كند. كيست مويي با نام سينوس پيلونيدال هم شناخته مي‌شود و به دليل عفوني بودن بايد هرچه زودتر براي درمان آن به دكتر كيست مويي مراجعه كنيد.

معمولا بيماران گمان مي‌كنند اين عارضه در خانه درمان مي‌شود كه تصور كاملا غلطي است. همچنين آن‌ها نمي‌دانند براي درمان سينوس به چه پزشكي مراجعه كنند؟ بهترين روش درمان چيست؟ دوران نقاهت آن چقدر است؟

همچنين هزينه درمان كيست مويي با ليزر و جراحي يكي ديگر از نگراني‌هاي بيماران است كه در ادامه همه اين موارد را بررسي خواهيم كرد:

كيست مويي يا سينوس مويي

بيماري كيست مويي با برگشت مو به زير پوست بالاي مقعد و روي استخوان دنبالچه ايجاد مي‌شود و يك كانال غير طبيعي در زير پوست اين ناحيه ايجاد مي‌كند كه پر از عفونت است. كيست مويي به عنوان يك عارضه عفوني شناخته مي‌شود و علت ايجاد آبسه را مي‌توان واكنش بدن در برابر مويي كه به زير پوست بر مي‌گردد دانست.

علائم كيست مويي در زنان و مردان

علائم كيست مويي در زنان و مردان معمولا مشابه است. البته با توجه به اينكه بيماري حاد يا مزمن است، شدت علائم و نشانه‌ها تغيير مي‌كند. سينوس پيلونيدال در ابتدا به شكل يك برجستگي بدون درد بروز پيدا مي‌كند و بعد ايجاد آبسه علائم زير نمايان مي‌شوند:

عوامل كيست مويي

  • ايجاد برآمدگي سفت و دردناك
  • التهاب و قرمز شدن پوست ناحيه
  • مشاهده سوراخ‌هاي ريز در بالاي مقعد
  • ترشحات چركي و خونابه همراه با بوي بد
  • التهاب و درد
  • تب و لرز (اگر عفونت خيلي پيشرفت كند)

محل ايجاد سينوس

قطعا احتمال بروز سينوس پيلونيدال در قسمت‌هاي ديگر بدن كه محل رويش مو مي‌باشد، وجود خواهد داشت. اما شايع‌ترين نوع اين عارضه را مي‌توان كيست مويي مقعدي دانست كه در انتهاي ستون فقرات و بالاي خط باسن ايجاد مي‌شود. البته اين عارضه هيچ ارتباطي با بيماري‌هاي مربوط به ستون فقرات و نخاعي ندارد.

توصيه مي‌كنيم به هيچ عنوان به بهانه‌هاي گوناگون مراجعه به پزشك را به تاخير نيندازيد. زيرا كيست مويي يك بيماري عفوني است كه در صورت عدم درمان مي‌تواند به بافت‌هاي اطراف هم آسيب برساند و حتي احتمال دارد به خون راه يابد.

بيشتر در چه سني به اين عارضه دچار مي‌شويم؟

با توجه به اينكه كيست مويي ممكن است در هر سني و به دلايل گوناگون مثل سبك زندگي اتفاق بيفتد، اما احتمال بروز آن در سنين بلوغ به دليل تغيير هورمون‌ها بيشتر است. در حقيقت بر اساس آمار افراد بين ۱۶ تا ۳۰ ساله بيشتر در معرض ابتلا به سينوس پيلونيدال هستند.

عوامل افزايش دهنده ريسك ابتلا

هنوز علت دقيقي براي ابتلا به اين بيماري شناخته نشده، اما عواملي كه مي‌توانند در ابتلا به كيست مويي موثر باشند به شرح زير است:

  • پرمويي و داشتن مو‌هاي ضخيم
  • عدم اصلاح مو‌هاي زائد ناحيه مقعد
  • سبك زندگي غلط و نشستن‌هاي طولاني
  • استفاده از لباس‌هاي نامناسب و تنگ
  • اضافه وزن و چاقي
  • تغيير هورمون‌ها در سن بلوغ
  • عدم رعايت بهداشت اين ناحيه
  • سابقه خانوادگي در ابتلا به اين عارضه

رعايت برخي از موارد بالا تا حدي مي‌تواند به پيشگيري از ابتلا به اين عارضه جلوگيري كند.

عمل سرپايي ليزر كيست مويي

اگر از اتاق عمل و بيهوشي مي‌ترسيد و به دنبال يك روش سريع و قطعي با دوران نقاهت كوتاه هستيد، درمان كيست مويي با ليزر بهترين انتخاب است. ليزر كيست مويي كه در حال حاضر به عنوان بهترين روش درمان اين عارضه شناخته مي‌شود، امروزه تقريبا جايگزين جراحي شده است.

روش ليزر هيچ يك از خطرات و مشكلات عمل باز و بسته كيست مويي را به همراه ندارد و به صورت سرپايي و در كمتر از يك ساعت انجام مي‌شود.

ميزان درد و خونريزي در عمل ليزر كيست مويي به حداقل مي‌رسد و طول دوره نقاهت كوتاه است.

همچنين احتمال عفونت و عود مجدد بيماري در اين روش تقريبا صفر است و بيش از ۹۰ درصد بيماران از عمل ليزر رضايت كامل دارند.

هزينه جراحي و ليزر كيست مويي

براي تعيين هزينه درمان كيست مويي نياز به انجام معاينات لازم از سوي پزشك است. زيرا بايد شرايط (حاد و مزمن) بيماري بطور كامل بررسي شود. همچنين بررسي اينكه عفونت سينوس چه فضايي را درگير كرده، كلينيكي كه به آن مراجعه مي‌كنيد، دستمزد پزشك و ... همه از مواردي هستند كه در تعيين هزينه درمان كيست مويي با ليزر و جراحي تاثيرگذارند.

اما بر خلاف تصور بيماران هزينه ليزر و جراحي كيست مويي تفاوت چنداني با هم ندارند و حتي در برخي موارد مي‌توان گفت هزينه ليزر از جراحي كمتر است. زيرا در روش ليزر احتمال بازگشت بيماري وجود ندارد و نيازي به گذراندن دوران نقاهت طولاني نيست. اما در جراحي كيست مويي علاوه بر هزينه عمل، بايد هزينه بستري در بيمارستان، مراقبت بعد عمل و دوران نقاهت طولاني را هم در نظر بگيريد.

منبع مقاله

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.